Лейбърист защити българите от британските министри 29.01 | 08:06

Правителствената негативна кампания бе оприличена на „фарс“

От Филипа Тодева

Депутат от Лейбъристката партия определи усилията на правителството да ограничи вероятния приток на имигранти от Румъния и България във Великобритания като "граничещи с фарс".

Според лейбъриста Кийт Ваз, цитиран от BBC, опитите да бъдат разубедени хората да идват в Обединеното кралство ще бъдат "контрапродуктивни".

Коментарът му идва в отговор на съобщенията, че британски министри обмислят негативна кампания в Румъния и България, за да убедят потенциалните имигранти да стоят далеч от Великобритания, припомня БТА.

Вчера Guardian помести статия със звучното заглавие: "Моля не идвайте във Великобритания - вали и работните места са оскъдни и ниско платени”.

Призивът всъщност лансира новата идея на британските министри да стартират негативна рекламна кампания в България и Румъния, за да убедят потенциалните имигранти да стоят настрана от Великобритания.

Според изданието на Острова има план за пускането на кампания, които да акцентира на недостатъците на британския живот. Това обаче е само една от редицата потенциални мерки за спиране на вълните от имигранти във Великобритания, които се очакват, след като отпаднаха всички пречки за работа и живот в страната.

Guardian твърди, че според доклад на министър негативната реклама ще "коригира впечатлението, че улиците са павирани със злато”.

Всъщност кампанията е насочена преди всичко към България и Румъния, като българите ще бъдат насърчавани да търсят работа по курортите на родното си Черноморие. 

Водещи