Либия иска военна помощ от Русия 14.08 | 15:25

Искаме да спрем нелегалната миграция, но нямаме достатъчно техника, казва Халифа Хафтар

От iNews.bg

Командващият Либийската национална армия (ЛНА) фелдмаршал Халифа Хафтар изрази надежда, че Русия няма да откаже военна помощ на либийската армия. Това той заяви в Москва след срещата си с руския външен министър Сергей Лавров. "Да, ние обсъждахме този въпрос (за военната помощ – бел.ред.), но той е в ръцете на либийците. Убеден съм, че Русия ни е близък приятел и няма да откаже", каза фелдмаршалът в отговор на журналистически въпрос, предаде БГНЕС.

"Много ще се радваме, ако Русия ни помогне в регулирането. Не говорихме за конкретна роля на Русия, но ще приветстваме всяка нейна роля", добави още Хафтар.

Говорейки за проблема с бежанците от Либия, той заяви, че е против нелегална миграция. "Не я приемаме. Но за територия от 4000 километра е необходимо оборудване", поясни Халифа Хафтар.

Либийската национална армия (ЛНА) ще продължи борбата срещу тероризма, докато не установи контрол върху цялата територия на Либия, посочи още гостът на срещата си със Сергей Лавров. "Освободени са най-малко 90% от територията на страната. Продължаваме борбата, докато ЛНА не установи контрол върху цялата територия на Либия, за да осигури стабилност и безопасност", подчерта Хафтар.

Той също потвърди намерението да развива сътрудничеството с Русия във всички области. "Потвърждавам принципното ни съгласие за по-нататъшно развитие на дружбата и сътрудничеството във всички области с вашата страна. С Русия нашата страна я свързват здрави исторически отношения", заяви Халифа Хафтар.

Водещи

Най-четени