Лидерската среща в Скопие завърши без резултат 14.05 | 19:59

Разговорите ще продължат отново в понеделник

От iNews.bg

Днешната среща на лидерите на четирите основни политически партии в Македония завърши без резултат, но бе обявено, че ще продължи в понеделник, предаде агенция МИА.

Премиерът и лидер на управляващата ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски, неговият коалиционен партньор от Демократичния съюз за интеграция Али Ахмети и опозиционните лидери Зоран Заев на Социалдемократическия съюз на Македония /СДСМ/ и Мендух Тачи на Демократичната партия на албанците посочват, че днес е бил направен опит да се създаде рамка за разговори за изход от политическата криза в страната.

Привечер обаче стана ясно, че всички участници в преговорите са останали на своите позиции и не е постигнато решение на политическата криза. До тогава всички ще работят върху документ за постигане на споразумение.

Посредниците в преговорите - посланиците на САЩ Джес Бейли и на ЕС Аиво Орав напуснаха срещата без да дават изявления.

Днес доказахме, че ние спазваме демократичните принципи. Разбрахме се за рамката, в която да продължат преговорите. Ние не отстъпихме от нашите искания, които са оправдани, каза Зоран Заев и призова за нови мирни протести.

Ние сме готови за преговори, но в момента е много трудно да се каже дали разговорите бяха успешни или не, коментира Никола Груевски, цитиран от БГНЕС. На въпроса дали ще подаде оставка и дали има малко срам и морал, защото във всяка една нормална държава всеки би подал оставка Никола Груевски е отговаря кратко: На избори народът решава кой да бъде премиер и кой в опозиция.

Водещи

Най-четени