Линчуват кмета на Ню Йорк: Грешка било, че затворил улиците 28.01 | 13:06

500 млн. долара са загуби за засегнатите щати от бурята „Джуно“ в САЩ

От iNews.bg

След снежния капан, в който беше обхванато североизточното крайбрежие на САЩ, започнаха да стават ясни загубите за икономиката на страната.

Според данни на Moody’s мегаполисът Ню Йорк е загубил около 200 млн. долара само за ден, след като кметът Бил де Блазио решил да затвори улиците за всякакъв транспорт, с изключение за снегорините.

Особено тежко са понесли забраната малкият бизнес и почасово наетите служителите, които бяха принудени да останат в домовете си. Критиките към градоначалника се засилват, след като стана ясно, че мащабите на бурята са далеч под първоначално прогнозираните и голяма част от мерките са били преувеличени, по тази причина решението му определено като "грешка".

Икономическите загубите за всички засегнати щати е 500 милиона долара.

Снежната буря "Джуно", която бе невиждано метеорологично бедствие, според синоптиците, удари източното крайбрежие на Съединените щати в следобедните часове в понеделник и се усили във вторник през нощта.

Правителството на щата Ню Йорк и три съседни щата прикани местните жители да не използват лични превозни средства, като глобата за нарушаване на забраната беше 300 долара.

Редица институции, училища и детски градини в града също бяха затворени.

От днес общественият транспорт в Ню Йорк трябва да възстанови напълно работа, а забраната за движение на леки автомобили също е отменена.

 

Водещи

Най-четени