Липса на места спасява двойка и бебето й от авиокатастрофата над Украйна 18.07 | 16:55

Младоженци променили полета си за ден по-рано

От Теодора Кокаланова

Семейство с бебе не се качва на злополучния полет MH17, поради липса на места. Те успяват да се спасят от трагедията, след като в последния момент не се качват на борда на падналия над Украйна малайзийски самолет.

Младата двойка Бари Сим и съпругата му Изи искали да се качат на самолета заедно с бебето си, но от компанията им казали, че няма места и затова те си закупили билети за по-късен полет, предаде BBC. "Някой горе ни е пазил. Ние винаги летим с Малайзийските авиолинии, но сега сме много щастливи, че се наложи да се качим на друг полет", споделя Изи Сим.

Бари Сим разсъждава философски над нещата и смята, че трябва да се качат на полета, за който имат билети, тъй като "мълнията не удря два пъти на едно и също място" и съответно няма опасност от нова самолетна катастрофа.

Късметът отказал и младоженци от Австралия да се качат на падналия самолет. Те се връщали от медения си месец и сменили билетите си в последния момент.

Симон Ла Поста и Хуан Джовел решили да се приберат ден по-рано от предвиденото, за да не бъдат прекалено изморени, когато трябва да се върнат на работа, информира британското издание Daily Mail.

На борда на самолета Boeing777-200, летял по маршрут от Амстердам да Куала Лумпур, е имало 298 души, от които 15-членен екипаж.

Самолетът изчезнал от радарите в 15:20 ч. в четвъртък, 17 юли. В 16:15 от службата за извънредни ситуации открили в местност между селата Расипное и Грабово в Донецка област горящи отломки от самолета. В 16:40 пожарът бил потушен и започнало търсенето на тела на загинали. 

Водещи

Най-четени