Лондон пусна антитерористични патрули по улиците 28.11 | 15:48

Спецченгета ще обхождат гъстонаселените райони на лов за „разузнаващи“ ги джихадисти

От iNews.bg

Освен традиционните полицейски патрули, по лондонските улици вече могат да се видят и ченгета от спецслужбите. В британската столица вече патрулират служители на отдела за борба с тероризма. Новината съобщава кметството на Лондон. От общината обаче подчертават, че това не означава, че има конкретна заплаха за сигурността в града.

"Сигурни сме, че нашите специални служби се справят отлично със задачите си. Въпреки това обаче ние не трябва да се успокояваме. Затова служителите на антитерористичната служба ще помагат в работата на колегите си в най-гъстонаселените райони", пише в изявление на заместник-кмета на Лондон по въпросите с борбата с престъпността Софи Линдън.

Към момента такива патрули вече има в два от южните райони на британската столица. В близките месеци антитарористите ще започнат да обикалят и на други места, предаде "РИА Новости". Планира се също в патрулирането на бъдат включени и специално обучени кучета. Ще има и специален катер, който ще патрулира по Темза.

"Целта на тези мерки е да се повлияе на психологията на престъпниците, които да разберат, че има кой да възпрепятства намеренията им. Служителите на полицията ще бъдат на улиците, за да възпрепятстват действията на злонамерени лица, които "разузнават" райони, където планират да извършат престъпление", казват от Скотланд Ярд.

По-рано този месец служителите на транспортната полиция в Лондон започнаха да патрулират по станциите на метрото. Нововъведението беше обяснено с повишаването на нивото на сигурност и увеличаването на скоростта за реакция при евентуални заплахи.

Водещи

Най-четени