Лондонският терорист роден с християнско име 24.03 | 11:47

Не по-малко от 50 души са засегнати от атентата, сочат последните данни на Скотланд Ярд

От iNews.bg

Терористът от Лондон е бил роден с християнско име. Това съобщи шефът на антитерористичното звено на "Скотланд Ярд" Марк Роули. По-рано днес стана ясно, че името на атентатора е Халед Масуд. Оказва се обаче, че то не е рожденното му. Когато се е появил на бял свят, терористът се е казвал Ейдриън Ръсел Аджао, предаде "РИА Новости". Едва в съзнателния си живот той се е прекръстил с мюсюлманското име.

Разследването в момента се е фокусирало върху изучаването на мотивите на атентатора, както и на връзките му с други хора, съобщи още Роули. Все още службите не могат да кажат категорично дали той е действал напълно сам или е имал съучастници. Роули потвърди още веднъж, че за момента не е намерено доказателство, че в страната има реална заплаха за нови атентати.

Изненадващо, но броят на пострадалите при атентата в Лондон преди 2 дни продължава да расте. Въпреки че от вчера сутринта многократно бе обявено и то от различни институции, че ранените при терористичното нападение са 40, днес се оказа, че става дума за поне 10 повече. Новината съобщи отново Марк Роули. Според думите му спецслужбата вече разполага с данни, че пострадалите от атентата са поне 50.

Той уточни, че в момента състоянието на двама от пострадалите остава тежко и лекарите продължават да се борят за живота им. По-конкретно става въпрос за офицери от полицията, които са получили сериозни травми по време на нападението, предаде ТАСС. Роули допълни, че хоспитализация се е наложила за общо 31 от пострадалите.

През тази нощ е починал и един от тежко ранените. Става въпрос за 75-годишния Лесли Роудс, който е жител на Лондон, съобщи още Роули. Той е бил един от пометените от колата на терориста. Причината за смъртта му са получените тежки травми.

Водещи

Най-четени