Лукашенко дари Путин за ЧНГ със сланина и четири чувала картофи 30.12 | 13:49

Руският президент си ги поискал на шега, поучил ги в действителност

От iNews

Президентът на Белорусия Александър Лукашенко подари на руския президент Владимир Путин сланина и четири чувала с картофи за Нова година. Това разказа по време на телевизионно участие прессекретарят на беларуският държавен глава Наталия Ейсмонт, цитирана ат ТАСС.

"Мога да кажа, че Александър Григориевич подари на Владимир Владимирович не само картофи. Доколкото ми е известно, руският президент много обича хубава сланина", заяви тя. "Знаейки това, Александър Григориевич, още при предишното си посещение му занесе сланина... от най-хубавата и вкусната, разбира се, подбрана специално беларуска сланина".

Ейсмонт отбеляза, че със същата цел са били и картофите. "Доколкото зная, те са по специална поръчка, защото някога, вероятно полу на шега, Александър Григориевич попита Путин какво би искал да получи от президента на Белорусия, от името на цялата ни страна. А отговорът прозвуча точно така: "Какво може да се поиска от Белорусия? Картофи и сланиниа", разказа тя.

По думите й, в Москва са били доставени четири чувала с различни сортове картофи. "Едни са предназначени за печене, други - за пюре, трети за пържене, всичките са описани за какво са", поясни Ейсмонт.

Превод и редакция: iNews

Най-четени