Лукашенко се зарече, че до дни ще реши проблема с протестите 21.08 | 20:00

"Вярвайте ми, в идните дни той ще бъде решен", каза беларуският президент пред работници

От iNews.bg

До дни ще реша проблема с протестното движение, което разтърсва страната. Това заяви беларуският президент Александър Лукашенко по повод демонстрациите срещу преизбирането му за държавен глава на страната. 

"Това е мой проблем, който трябва да реша – и ние ще го уредим. Вярвайте ми, в идните дни той ще бъде решен", каза беларуският президент пред работници, цитиран от БТА. 

Беларуският президент, който е на власт от 26 години, обвини Съединените щати, че организират демонстрациите, за да създадат "санитарен кордон", включващ трите балтийски страни, Беларус и Украйна. По думите му целта е изолиране на Русия. "Планират и дирижират всичко това, а европейците им играят по свирката. Специален център е бил създаден във Варшава", посочи той и допълни, че целта му е да запази мира и спокойствието за тези, които искат да работят, и не желае да въвежда военно положение. 

Държавният глава на Беларус увери, че между него и руския му колега Владимир Путин има пълно взаимно разбиране за това, което става в страната. 

Лукашенко намекна и че демонстрантите са платени: "Вие сте работници, знаете, че парите се печелят с работа. Понякога се печелят и на улицата, но това няма да продължи дълго".

Водещи

Най-четени