МВнР: Няма пострадали българи вследствие на труса в Калифорния 06.07 | 10:42

В консулството ни в Лос Анджелис е сформиран кризисе щаб, отворен е и горещ телефон

От iNews.bg

Няма данни за пострадали български граждани при земетресението с магнитуд 7,1, което беше регистрирано на 5 юли в Калифорния, съобщи Външно министерство, предаде БНТ.

В генералното ни консулство в Лос Анджелис е сформиран кризисен щаб, който отговаря денонощно на спешната телефонна линия на мисията.

"Съветваме всички български граждани, които живеят в Южна Калифорния, да следят за сеизмичната обстановка и да се съобразяват с всички разпоредби на местните власти, свързани с евентуални евакуации и предпазни мерки", допълват от ведомството.

"Няма информация за значими разрушения или сериозно пострадали. Има информация за горящи къщи, скъсани водопроводи, прекъснато електричество.

Във връзка сме с компетентните щатски органи. Към момента нямаме информация за пострадали български граждани. Следим внимателно ситуацията.

Отговаряме на спешната телефонна линия 310-437-3606, ако имате нужда от помощ. Умоляваме ви, ако познавате наши сънародници, които живеят в близост до епицентъра на земетресението, да ни се обадите и да ни дадете техни контакти, за да се свържем с тях", съобщи в личния си Фейсбук профил Веселин Вълчев - генерален консул на България в Лос Анджелис.

Водещи

Най-четени