Майка на две деца и 34-годишен мъж са жертвите на кървавата драма в Сидни (СНИМКИ) 16.12 | 11:50

Стотици се стичат да почетат паметта на загиналите

От Христина Рафаилова

Майка на две деца и  34-годишен мъж са жертвите на кървавата заложническа драма в Сидни.  

В продължилата 17 часа обсада загинаха Катрина Доусън – барманка и Тори Джонсън, който е бил мениджър в кафене. Двамата бяха убити преди въоръжените сили да щурмуват Lindt Café, намиращо се в сърцето на бизнес района на града. 

Властите обясниха впоследствие, че операцията за прекратяването на заложническата драма е била предприета, за да бъде предотвратена смъртта на повече граждани. 

Джонсън беше обявен посмъртно за герой, след като загина, опитвайки се да отнеме пушката от терориста. Загиналият предприел смелата постъпка, тъй като въоръженият изглеждал, че задрямва. 

Доусън била убита, тъй като се опитала да защити своя бременна колежка. 

Похитителят, станал виновен за смъртта им, е 50-годишният ирански бежанец Ман Хоран Монис. Той беше елиминиран по време на акцията. 

Иранецът имал проблеми със закона. Той бил разследван за това, че пращал обидни писма на семейства на загинали военни в Афганистан.

Премиерът на страната Тони Абът каза, че Моис е извършил редица престъпления, залитал към екстремизма и  бил психически нестабилен. 

С настъпването на зората редица австралийци се стекоха на мястото на трагедията, за да почетат паметта на загиналите. Мястото вече  е затрупано с цветя. 

Водещи

Най-четени