Майка съди американски щат, заради убийството на дъщеря ѝ 11.07 | 11:53

Бащата на детето пребил до смърт момиченцето

От Ивайло Коралски

Млада жена от Оклахома съди щатa, заради смъртта на пет годишната си дъщеричка, която била пребита до смърт от баща ѝ през юни 2011 година.

22-годишната Саманта Дийл загубила попечителството върху своята дъщеря – Серенити, след като била обвинена, че e имала сексуална връзка с десетгодишно момче, съобщава News 9.

Малката Серенити първoначално била поверена на родителите на майка ѝ – Анет и Чък Дийл, които дори пожелали да я осиновят.

Известно време след това обаче момиченцето било отделено от дома на баба си и дядо се, след като социалните работници разбрали, че детето е оставяно само̀ с майка си и приятеля ѝ без никакво наблюдение от трети човек. Приятелят на майката бил съден за сексуално насилие.

Адвокатът на Анет и Чък Дийл излязъл със защитното становище, че неговите клиенти никога не са били предупредени, че подобно визити са незаконни.

Така през май 2011 г. 32-годишният баща на Серенити – Шон Брукс, получил попечителство върху дъщеря си. По-малко от месец по-късно момиченцето било открито пребито до смърт в неговия апартамент.

Виновникът за престъплението се оказал именно родителят, който в момента излежава доживотна присъда.

Само преди дни обаче Саманта Дийл завежда дело срещу щатската управа на Оклахома за това, че е отредила попечителството върху дъщеря ѝ на Шон Брукс.

Майката отбелязва, че още на първата среща с дъщеря ѝ, след като тя е заживяла с баща си, Серенити била със синини по лицето. Тогава обаче и малката, и Брукс настояли, че таткото я изпуснал случайно и тя паднала на главата си.

Според адвокатите на майката, социалните работници не само са игнорирали предишните признаци на малтретиране, но не са проверили щателно и криминалното досие на бащата.

Ако са го сторили, те са щели да открият, тъмно минало, изпъстрено с насилие.

Майката настоява за обезщетение в размер на 3 милиона долара. По един за нея и по един за другите ѝ две дъщери.

Водещи

Най-четени