Макрон се закани на провокаторите от протестите на „Жълтите жилетки“ 23.12 | 12:25

Правосъдието ще вземе много строги мерки срещу нарушителите на закона, каза той

От iNews.bg

Френският президент Еманюел Макрон заяви, че неговото правителство ще вземе строги мерки срещу хората, извършили погроми по време на демонстрациите на "жълтите жилетки". Държавният глава направи това изявление снощи в ефира на телевизионния канал Бе Еф Ем при посещението си в Чад, предаде БНР.

"Внимателно следих през деня какво става в страната и бях информиран за случващото се от министъра на вътрешните работи. Напълно очевидно е, че френското правосъдие ще вземе много строги мерки срещу нарушителите на закона. Сега на Франция са й необходими ред и съгласие. Важно е да ликвидираме разногласията"

Броят на участниците във вчерашните протести на "жълтите жилетки" достигна близо 39 000.

В цяла Франция бяха задържани 220 души. Това беше шестата поредна събота на протести на "в страната. Движението на жълтите жилетки, което няма национални лидери, първоначално бе насочено срещу планираното повишаване на данъците върху горивата, от което правителството вече се отказа. То обаче издигна и по-общи искания, сред които увеличаване на заплатите, орязване на данъци и промени в конституцията.

Водещи

Най-четени