Масивен пожар на остров Крит 29.07 | 11:39

Огнеборци, самолети и хеликоптери се опитват да ограничат пламъците, които заплашват да достигнат до населени места

От Кремена Бедерева

Масивен пожар гори на остров Крит в района на област Ретимно. Няма опасност за живота на хората в района. Под реална заплаха от опожаряване в момента е село Платаниас, но жителите са евакуирани. 

Огнеборци, самолети и хеликоптери се опитват да ограничат пламъците, които заплашват да достигнат до населени места. Има съмнение за умишлен палеж. Според свидетели, пожарът е започнал на две места едновременно.

Засегнати са ниска растителност и храсти, съобщава още БНР. През нощта срещу петък огнеборците не успяха да овладеят стихията, поради променливата посока на вятъра. Според Гражданска защита, все още няма заплаха за живота на жителите в околните села.

Много от живеещите в близост се евакуират сами. В помощ на огнеборците в акцията участват три хеликоптера и два самолета. Ако се промени посоката на вятъра готовност да се включат имат още няколко хеликоптера.

В Гърция се очаква температурите да достигнат 40 градуса и риск от пожари има на много места, предупреждават от Министерството по защита на гражданите.

Водещи

Най-четени