Масов бой между местни и бежанци в Северна Германия 01.10 | 18:07

Мелето се е случило въпреки засиленото полицейско присъствие през последните седмици

От iNews.bg

Масов бой между германци и бежанци е имало снощи в град Шверин. Наложило се е полицията да се намеси, за да спре мелето. Според информация на органите на реда местните са нападнали мигрантите и така се е стигнало до боя.

Проведеното следствие е установил, че група от около 30 германци е нападнала 10-има мигранти. Полицията е успяла да се намеси навреме и така само един от участниците в мелето е имал нужда от медицинска помощ. Всичките около обаче 40 души обаче са били арестувани.

Все още обаче не е ясно какво е предизвикало боя и какъв е бил мотивът на нападателите, предаде ТАСС. Въпреки това обаче срещу участниците в мелето са повдигнати обвинения за нарушаване на обществения ред.

От няколко седмици в Шверин има напрежение между бежанци и местни жители, заради което в града има засилено полицейско присъствие.  На един от централните площади – "Мариенплац”, където е станал и боят снощи, периодично се появяват групи от по 20-30 бежанци, обикновено непълнолетни момчета, както и такива, съставени от германци.

Водещи

Най-четени