Медведев призова Киев да престане с избиването на гражданите си 02.05 | 18:42

Достигна се до сблъсъци и в Одеса

От Цанка Донкова

Руският министър председател Дмитрий Медведев призова Украинските власти да престанат да избиват собствените си градани, съобщава ИТАР-ТАСС.

"Тези, които притежават власт в украинската столица трябва да дойдат на себе си и да престанат да избиват собствените си граждани, защото иначе бъдещето на страната може да бъде много лошо", е посочил Медведев в своя Facebook профил.

В същото време изпълняващият длъжността президент на Украйна Александър Турчинов съобщи за двама украински полицаи и други 7 ранени при специалната операция с Словянск.

Той посочи, че окупаторите в Славянск са претърпели тежки загуби – много са били убити и много – задържани.

"Искам да подчертая: операцията не се развива толкова бързо, колкото ни се иска, защото се провежда в доста населени райони", посочва той.

Рано сутринта украинските власти предприеха специална операция в Словянск за освобождаването на окопираните от активисти сгради. Достигна се до сблъсъци, при които бяга свалени 3 хеликоптера на властите в Киев. По последни данни 3 души са загинали, двама от които полицаи и един активист.

В същото време до сблъсъци се достигна и в Одеса. Най-малко един човек е загинал при конфликта между проруски активисти и поддръжниците на единна Украйна. Периметърът на стълкновенията в центъра на града се е разширил. Около 10-15 ранени, включително полицаи.

Димки, хвърлени бутилки, гранати и всякакви други предмети - така изглежда към момента ситуацията в Одеса. Към центъра на града прииждат все повече и повече радикали от "Десен сектор" и футболни запалянковци, които влизат в стълкновения с проруските активисти.

Водещи

Най-четени