Международен екип стигна до мястото, на което се разби малайзийският самолет 01.08 | 14:42

70 експерти от Холандия и Австралия

От Мая Александрова

Международен екип от 70 холандски и австралийски експерти най-сетне стигна до мястото на катастрофата на разбилия се малайзийския полет MH17, две седмици след като самолетът се разби в източната част на Украйна, съобщава Times.

Екипът е съставен от експерти по съдебна медицина и ще работи по събирането на тленни останки от мястото на падане на самолета.

Пристигането на експертите беше затруднено заради постоянния конфликт между украинското правителство и проруските бунтовници, които им препречваха пътя в района. При разбиването на самолета на 17 юли загинаха 193 холандски граждани. Общо жертвите на трагедията бяха 298. Все още е неясно колко тела на загинали има на мястото и в какво състояние ще бъдат намерени, след като са били изложени на природните стихии за толкова дълго време.

Международният екип е натоварен със задачата и да събира вещи на жертвите, след получени съобщения, че те са били подправени от бунтовници. Междувременно малайзийският премиер и холандският му колега се срещнаха в Хага, за да обсъдят плановете за репатриране на тленните останки на 43 малайзийски жертви.

Най-четени