Мей натрупа преднина часове след отварянето на урните 08.06 | 12:46

Въпреки първоначалните прогнози, партията й засега се очертава да спечели мнозинство

От iNews.bg

На резултатите от социологическите проучвания не може дасе вярва и във Великобритания. Въпреки че последните показваха, че партията на Тереза Мей ще спечели предсрочните избори, но няма да има необходимото мнозинство, само няколко часа след отварянето на урните се появиха данни, че тя вече води убедително. Анкета на "Индипендънт" и "КомРес" сега показва, че се очертава категорична победа на консерваторите, предаде БГНЕС.

Според проведеното от тях социологическо проучване в навечерието на вота, Мей води с над 10% пред главния си опонент Джереми Корбин, като по този начин печели и мнозинство с цели 74 места в парламента. Общо резултатите посочват, че Консервативната партия на настоящия премиер ще вземе 44 на сто от гласовете на британците, лейбъристите ще изостанат с 34 на сто, а под 10% подкрепа ще получат Либералдемократическата партия, Партията за независимост на Великобритания (UKIP) и Зелените.

Както изтъква вестника, ако тези прогнози се сбъднат след края на изборния ден, то победата на консерваторите ще бъде най-голямата от времето на Маргарет Тачър насам.

Водещи

Най-четени