Меркел взе страната на Путин: Русия ще сложи край на кризата в Сирия 02.10 | 10:55

За разлика от Меркел, САЩ смятат, че започналата в сряда военна кампания на Русия в Сирия ще продължи конфликта там

От Беатрис Николoва

Краят на кризата в Сирия може да дойде само с помощта на Русия, заяви германският канцлер Ангела Меркел.

Меркел допълни, че се надява военният конфликт да се реши бързо, за да може бежанците да се върнат по домовете си.

"Това е валидно най-вече за Сирия, където ние от години знаехме, че решение може да има само с Русия, а не без Русия", заяви Меркел в реч, произнесена в Източна Германия по повод 25-годишнината от обединението на страната.

За разлика от Меркел, САЩ смятат, че започналата в сряда военна кампания на Русия в Сирия ще продължи конфликта там.

Още вчера (01.10) ви съобщихме, че световните лидери са разединени относно включването на Русия във военния конфликт в Сирия.

Коментарите и информацията от световните агенции рязко се разминава с руските източници на информация. Западните медии твърдят, че имало информация, че Русия удря цели на свободната сирийска армия и на умерените противници на Асад.

Това тръбят и дипломати от прозападните страни и партньорите им от Вашингтон до Персийския залив. Твърди, че се Русия атакува позиции в Хомс и Хама – провинции, където нямало джихадисти. Русия, обратно, заяви, че не е покосила нито един цивилен живот и че атакува само цели на "Ислямска държава".

 

Министерството на отбраната информира, че руски самолети са унищожили щаб на терористите и склад за боеприпаси край Идлиб в Сирия. Руското ведомство твърди, че е унищожен команден пункт на три нива в Хама.

Най-четени