Меркел се ваксинира с Moderna и AstraZeneca 23.06 | 08:12

Междувременно канцлерът заяви, че Европейският съюз не е там, където „трябва да бъде“ по въпроса с общите ограничения за пътуване

От iNews.bg

Германският канцлер Ангела Меркел е била ваксинирана с втора доза от препарата на Moderna. През април тя беше имунизирана с AstraZeneca. Експертите смятат, че смесването на ваксините дава добри резултати, но е твърде рано да се каже със сигурност.

Междувременно канцлерът заяви, че Европейският съюз не е там, където "трябва да бъде" по въпроса с общите ограничения за пътуване.

"Не смятам, че е добре да виждаме пълни стадиони и подкрепям всички усилия на правителството на Обединеното кралство при прилагането на необходимите мерки. Това е зона с опасен вариант на вируса и това означава, че ограниченията за пътуване ще останат строги. Съжалявам, че не успяхме да постигнем съгласие относно общите ограничения за пътуване между държавите-членки и сега има последствия. През последните няколко месеца се справихме доста добре, но все още не сме там, където бих искала да бъде Европейският съюз”, заяви Меркел.

Водещи

Най-четени