Меркел се отметна за бежанците! Първо ги кани, после ги депортира по бързата процедура 21.10 | 17:36

Властите в Германия ще действат по метода на изненадата – изселване без предупреждение, включително и през зимата

От iNews.bg

Германското правителство предприема мерки за бързо депортиране на имигрантите, чиито молби за бежански статут са отклонени. Предвижда се занапред за депортирането на бежанци да се използват не само пътнически самолети, но и военно-транспортни Transall и пилоти на бундесвера. Освен това ще се намалят възможностите за обжалване на отказите за бежански статут. Това съобщава "Билд", позовавайки се на правителствени източници.

Целта е да се ускори депортацията на лица, които нямат право да останат във Федералната република, посочва изданието, цитирано от БГНЕС. Ведомството на федералния канцлер е информирало администрацията на федералните провинции за тези си намерения. Това е станало по време на телефонна конферентна връзка, уточнява ДПА.

Федералните и местни власти планират през следващите седмици да увеличат броя на депортираните бежанци. В тази връзка Берлин форсира преговорите със страните, откъдето тези бежанци пристигат.

Чужденците, които не са получили правото да останат в Германия, няма да бъдат информирани от властите за тяхното принудително изселване, за да не им се даде възможност да избягат или скрият.

Сред останалите планирани мерки са създаването на транзитни зони за бежанци край границите на Германия, ускоряването на процедурата за изселване на мигранти, отпадане на забраната за депортиране през зимния период.

Селфитата с Меркел отстъпиха място на хаштага: "Merkelmuzweg" ( Меркел ходи си!). Правителството ще преразгледа хуманитарните критерии, според които на мигрантите е разрешено временно да пребивават на територията на Германия и рязко ще ограничи възможностите за обжалване на решенията за депортация. 

Водещи

Най-четени