Метежниците стреляли по конвоя на Йълдъръм в нощта на преврата 20.07 | 14:20

Атаката е била осъществена по време на пътуването му от Анкара за Истанбул

От iNews.bg

 

Конвоят на турския премиер Бинали Йълдъръм е бил обстрелван в нощта на проваления опит за преврат на 15 юли, докато той е пътувал от Истанбул за Анкара. Това се посочва в изявление на вътрешния министър Ефкан Ала, предаде БГНЕС.

"Опитващите се да направят преврата са се целели също и в колата на премиера Бинали Йълдъръм", посочи Ала. Според източници по всяка вероятност конвоят на премиера е бил обстрелван от превозно средство на жандармерията в рамките на северната провинция Кастамону, през която е преминавал на път за Анкара.

Според съобщения, които Ала потвърди, Йълдъръм е предпочел да се движи с автомобил заради риска от пътуването по въздуха. След като сблъсъците в Анкара са се ожесточили, конвоят е поел по алтернативен маршрут през Кастамону. След като е оцелял при нападението, Йълдъръм е бил откаран до частния дом на местен губернатор, който е използвал като щабквартира, от където е наблюдавал развитието на събитията през нощта. Той е бил там докато ситуацията в столицата не се е нормализирала.

Водещи

Най-четени