Минометен обстрел по руското посолство в Дамаск 04.10 | 16:36

Това е следствие от заиграването на САЩ и техни съюзници с екстремистки организации, коментират в Москва

От iNews.bg

Руското посолство в Дамаск е било подложено на минометен обстрел. За щастие няма пострадали хора, въпреки че някои от снарядите са попаднали в целта, съобщава руското Министерство на външните работи. Инцидентът се е случил вчера.

"На 3 октомври руското дипломатическо представителство в Дамаск беше подложено на минометен обстрел. Един от снарядите се е взривил на територията на посолството в близост до жилищния комплекс. Само благодарение на случайността нито един служител не е пострадал. Други 2 снаряда се се взривили в непосредствена близост до посолството. Нанесени са само материални щети", съобщават от руското МВнР.

От ведомството на Сергей Лавров уточняват пред "РИА Новости", че атаката е била осъществена от предградието "Джобар" на сирийската столица. Което все още е под контрола на бойците от групировката "Джебхат Фахт аш Шам" (бившата "Джебхат ан Нусра").

"За пореден път терористите създават сериозна опасност за живота и работата на руските дипломати в Сирия, нарушавайки базови норми от международното право. Ние разглеждаме обстрела на посолството ни в Дамаск и като следствие от действията на онези, които подобно на САЩ и някои от техните съюзници провокират продължаването на кръвопролитията и конфликта в Сирия, заигравайки се с бойци и екстремисти от различни групировки", казват още от руското МВнР. От там допълват и че международната общност трябва да отговори координирано на подобни провокации.

Водещи