Млад японец закла 19 човека в приют за инвалиди 26.07 | 01:23

При нападението са били ранени още 45 човека, близо половината са в критично състояние

От iNews.bg

На фона на всички трагедии, които сполетяха Европа, Близкият Изток, САЩ и Турция през последната седмица, Япония също се нареди сред държавите, които трябва да я изпитат. Днес в Страната на изгряващото Слънце се случи поредната за света трагедия. Млад мъж е нападнал с нож беззащитни хора в дом за инвалиди в град Сагамихара, провинция Канагава. В резултат на което, според различните данни, са загинали между 15 и 19 човека. Информацията за ранените отново се разминава, но броят им се движи между 20 и 45. Според последните данни на полицията загиналите са 15, а ранените – 45, от които 20 са получили сериозни наранявания.

Реално разминаването в броя на загиналите може да се дължи на изискването в Япония единствено лекари да установяват смърт. Според информация на ТАСС сред пострадалите в дома има четирима, които са в състояние на "спрямо сърце и бял дроб”. Което в Япония е аналогът на термина "клиничната смърт”, разпространен в голяма част на света.

Нападателят е успял да избяга от местопрестъплението, но по-късно сам се е предал на полицията, предаде "РИА Новости”. Оказало се е , че става въпрос за 26-годишен бивш служител на дома за инвалиди. Засега мотивите за извършеното от него престъпление не са ясни. Полицията работи по случая.

Водещи

Най-четени