Младеж изби семейството си с брадва 27.05 | 17:21

Убийствата може да са част от сатанински ритуал

От Елица Елефтерова

Южноафрикански тийнейджър беше арестуван заради убийството на черичленното си семейство с брадва. Младежът е убил 42-годишната си майка и невръстната си сестричка, като тялото на жената е намерено върху ламаринения покрив на бараката, в която са живели, а тялото на тримесечната му сестричка е открито в близост до това на майката.

58-годишната му баба, както и седемгодишният му брат са починали в болницата, съобщава Sky News. Други две сестрички на нападателя, които са на осем и девет години, са изтичали до съседите по време на убийствата и са съобщили за нападението.

Младежът от селището Етуатуа, което се намира източно от Йоханесбург, е бил заловен от полицията в рамките на часове, след като е избягал от местопрестъплението. Той ще се яви в съда в Бенони в понеделник, когато се очаква да бъде обвинен в убийство.

Полицията не е оповестила възможния мотив за убийствата, но членовете на общността, към която принадлежи момчето, са заявили пред Eyewitness News, че убийствата може да са били част от сатанински ритуал. Семейството на тийнейджъра се отрече от момчето пред медиите.

"Не мога да се справя дори сега, а трябва да прибера децата и те трябва да останат с мен", заяви чичото на момчето. "Няма друг член на семейството. Всички са мъртви", добави той.

Южна Африка е една от страните с най-високи нива на убийства извън военните зони по света. Близо 16 000 души са били убити между 2011 и 2012 г. според официалната статистика.

Водещи

Най-четени