Младенов призова Македония да не интерпретира историята 02.08 | 19:00

Македонците празнуват национален празник

От Филипа Тодева

Да оставим политическите интерпретации на историята в миналото. С тези думи Николай Младенов се обръща към македонския си колега Никола Попоски по повод днешния национален празник на Македония, съобщиха от Министерството на външните работи.

"Да оставим политическите интерпретации на историята в миналото, а обществата и държавите ни искрено да се придържат към евроатлантическите ценности на свободата, човешките права, демокрацията и върховенството на закона. Твърдо съм убеден, че само така може да бъде достигнато желаното от всички ни икономическо благоденствие”, отбелязва българският външен министър в поздравителното писмо.

Македония показа желанието да работи активно, за да покрие критериите за членство в ЕС, подчертава министърът, като добавя, че за да бъдат устойчиви резултатите, положените усилия трябва да бъдат системни и постоянни.

"Република България е готова, както и досега, да подпомага Република Македония по пътя на приближаването й към членство в ЕС и в НАТО, споделяйки своя натрупан опит", пише Николай Младенов.

Най-четени