Москва обвини ЕС в лицемерие: Крим и Севастопол са руски и точка! 19.03 | 13:14

Федерика Могерини успя да вбеси Сергей Лавров

От iNews.bg

Москва е удивена от изявлението на ръководителя на европейската дипломация Федерика Могерини за Крим, то е пропито от високомерно пренебрежение към жителите на полуострова, заявиха от Руското външно министерство.

В петък Могерини призова всички държави членки на ООН да последват примера на ЕС и да въведат санкции към Русия. Това се случи, докато в Русия отбелязваха втората годишнина от присъединяването на Крим в състава на федерацията.

Русия гледа на призива на Могерини като "арогантно неуважение към повече от 2 милиона души от Крим".

Предвид празненствата и церемониите в Крим и Севастопол, руската дипломация отбелязва, че Брюксел не иска да види истинската промяна в живота на хората от тези градове. Обвинява ЕС, че не се е допитал до жителите на Крими и не обръща внимание на реални нарушения на техните права от блокадите на украинците и кримско-татарските националисти, както и че "мълчаливо одобряват действията на украинските власти".

На фона това Москва определя призивите на ЕС като лицемерие и предупреждава ЕС, че никакви мерки на политически и икономически натиск няма да променят факта, че Крим и Севастопол са неделима част от Русия.

Водещи

Най-четени