Мъж се самовзриви в сградата на телевизията в Абхазия 17.10 | 11:50

Няма пострадали хора, в момента установяват личността на атентатора

От iNews.bg

Неизвестен мъж се самовзриви в сградата на телевизията в Абхазия. Засега няма данни за пострадали хора, само за материални щети. "На територията на телевизията е проникнал човек, който е носил със себе си бомба. Устройството е било и с шрапнели. Вероятно не е действал сам. В момента всички силови структури работят по случая", казва министърът на вътрешните работи на републиката Аслан Кобахия. Според данни на секретаря на Съвета за сигурност на Абхазия Мухамед Килба по всяка вероятност бомбата е била с мощнст 150-200 грама тротилов еквивалент.

Взривът е бил осъществен в 7:10 ч. московско време (съвпада с българското), съобщва заместник-директорът на телевизията Аида Базба. Мъжът е проникнал в сградата от страничния вход, който е бил отворен от охранителите няколко минути по-рано. Тя потвърждава информацията, че няма пострадали хора, предаде ТАСС. Районът около сградата е отцепен.

Заради взрива президентът на Абхазия Раул Хаджимба е разпоредил да се усили охраната на всички обществени сгради, включително училищата и детските градини, съобщава още секретарят на Съвета за сигурност Мухамед Килба. Той уточнява, че засега личността на атентатора е неизвестна, но в близко бъдеще ще бъде установена. 

Водещи