Мъжката проституция процъфтява на Балканите 01.10 | 21:50

За един час мъже, които предлагат секс услуги, заработват до 200 евро

От Беатрис Николoва

Мъжка проституция процъфтява на Балканите. За един час мъже, които предлагат секс услуги, заработват до 200 евро, а за цяла вечер могат да спечелят до 1000 евро, пише македонският вестник "Дневник".

"Платената любов в сръбския град Нови Сад се е превърнала в епидемия, след като страната бе обхваната от икономическа криза. В нощните заведения лесно може да се намери женски

стриптийз, а до мъжки такъв може да се стигне чрез препоръки, ако се следят обяви за масажисти и други подобни услуги, казва директорът на новосадската неправителствена организация "Сигурна позиция" Деян Несторович, цитиран от БТА.

Той посочва, че мъжката проституция не съществува в сръбския закон. Мъже, които се занимават с тази работа, по-лесно ще откриете в Белград, където работят като фитнес треньори и масажисти, а съществуват и един куп интернет страници, посветени на тези услуги във всички градове. Несторович допълва че от мъжете, които се занимават с проституция, се иска да бъдат по-млади, отлично поддържани и атлетично сложени, главно на възраст от 18 до 25 години.

Клиентите им обикновено добре се крият, а нерядко харчат и бюджетни пари за това. Тези услуги често се ползват от политици и бизнесмени.

Цените за секс услугите варират от град на град, като в момента е много оспорвана борбата между Нови Сад и Белград. Девойките по кафенетата в Нови Сад и Белград предлагат секс за 50, 70 и 100 евро, а мъжете искат между 100 и 200 евро. Предлагането е голямо и това намалява цената, отбелязва представителят на неправителствената организация.

Водещи