Мъск атакува семейство Байдън 03.12 | 17:40

Той предостави на журналиста Мат Тайби доказателства, че социалната мрежа е предприела в миналото действия за потушаване на скандала с Хънтър Байдън, син на президента на САЩ

От iNews

Новият собственик на Туитър Илон Мъск предостави на журналиста Мат Тайби доказателства, че социалната мрежа е предприела в миналото действия за потушаване на скандала с Хънтър Байдън, син на президента на САЩ Джо Байдън.

Става дума за историята от 2020 г. с дадения за ремонт лаптоп на Хънтър, в който бяха открити снимки на непълнолетни и кореспонденция с 14-годишно момиче, както и материали, сочещи участието му в трафика на наркотици и използването на политическото влияние на баща си за лобистки дейности. Това се случи малко преди президентските избори в САЩ. Документите, които Мъск е дал на Тайби, показват, че Туитър е предприел извънредни мерки, за да "потуши" скандала.

Линкът на Илон Мъск бе придружен с призива "да започваме”, пише "Сега".

Мерките, които Туитър прдприел тогава са описани от Тайби като "екстремни". За да скрие тази история, Туитър е премахвал линкове и е публикувал предупреждения, че тази информация може да е "несигурна". Блокирани са директни съобшения. Туитър е използвал инструмент, който  предназначен само за изключителни случаи, например по отношение на детската порнография.

Кой е наредил на Туитър да действа така? Според журналиста социалната мрежа е получила и уважила искания за преглед на съдържанието от кампанията на Джо Байдън.

През октомври 2020 г., малко преди президентските избори в САЩ, вестник "Ню Йорк пост” публикува поредица от материали, базирани на кореспонденция, за която се твърди, че е намерена в лаптопа на Хънтър Байдън, открит в сервиз за ремонти на компютри в щата Делауеър. Собственикът на работилницата направил копие на твърдия му диск, което беше дадено на Руди Джулиани, личен адвокат на тогавашния американски президент Доналд Тръмп. По-късно лаптопът бе конфискуван от ФБР.

Републиканецът Джеймс Комър от Комисията за надзор на Камарата на представителите обеща през ноември разследване на президента на САЩ Джо Байдън за това дали семейството му е участвало в международни бизнес схеми и дали американският лидер представлява риск за националната сигурност.

Водещи

Най-четени