На 1 април: Русия се пошегува с доклада на САЩ за правата на човека 01.04 | 15:31

Щатите са пропуснали себе си в документа, но тази грешка любезно поправиха нашите китайски колеги, казва руски дипломат

От iNews.bg

Русия иронизира Доклада на Държавния департамент на САЩ за човешките права през 2020 г.

На страницата си във Фейсбук руското посолство в София публикува коментар, в който се казва, че "Москва се отнася с разбиране към загрижеността на САЩ за неспазването на човешките права в редица страни по света, в частност, в такива като Русия и България", предаде БГНЕС.

В същото време руските дипломати омаловажават неговите изводи, заявявайки, че подобни проучвания позволяват да се намали безработицата в САЩ.

"Смятаме този документ за действително много полезен, особено за тези, които така или иначе са причастни към създаването му и получават за своя труд достойно възнаграждение. Поръчвайки всяка година такива обемни проучвания, властите на САЩ все пак допринасят за борбата срещу безработица в собствената си страна, което е, разбира се, достойно за уважение", подчертават от руската дипломатическа мисия.

Руските дипломати коментират и отсъствието на САЩ от Доклада, препоръчвайки на Вашингтон да го допише с изводите на китайските дипломати, които правят свой такъв доклад, където Америка е главна мишена.

"Що се отнася до липсата на самите Щати сред изброените в текста държави, тази досадна грешка е любезно поправена от нашите китайски колеги. Предлагаме на американските ни приятели да инкорпорират тази част в своя доклад и искрено им желаем успех в борбата за спазване на човешките права и свободи на територията на САЩ!", препоръчват руските дипломати.

"В съответния Доклад за 2020 година Държавният департамент за пореден път е принуден да констатира, че далеч не всички са готови да живеят по натрапваните отвън океана ценности и шаблони", се посочва още в позицията, публикувана на Фейсбук страницата на руското посолство у нас.

Водещи

Най-четени