На Ботуша ядосани, че руската помощ за COVID-19 се оказала военна тактика 09.04 | 09:31

"Ние задаваме два основни въпроса, които вълнуват много хора. Първият - защо вместо цивилни лекари в Италия пристигнаха руски военни. От пристигналите с 15-те самолета 104 руснаци едва 35 са медици (като само двама са цивилни) и 13 преводачи. А останалите какви са?" питат инициаторите на петиция

От iNews.bg

В Италия публикуваха петиция с призив към президента и правителството да бъдат изяснени и публикувани реалните цели на руските военни медици, които пристигнаха в страната под предлог за борба с коронавируса.

Италианската гражданка с украински произход Наталия Гебрич е един от авторите на петицията:

"Ние задаваме два основни въпроса, които вълнуват много хора. Първият - защо вместо цивилни лекари в Италия пристигнаха руски военни. От пристигналите с 15-те самолета 104 руснаци едва 35 са медици (като само двама са цивилни) и 13 преводачи. А останалите какви са?" питат инициаторите на петицията.

"Те са от една седмица в Италия и за това време са извършили само двучасова дезинфекция на дом за стари хора в Бергамо. Това е цялата им дейност", подчертават те.

Вторият въпрос, който се поставя е свързан със заплахи срещу журналисти от вестник La stampa.

Припомняме, че в Италия се разгоря скандал, след като вестникът написа, че 80% от доставките от Русия са безполезни и така наречената "помощ" е просто предлог руски военни да попаднат в страната-член на НАТО.

Водещи

Най-четени