Наглост или глупост! Тръмп поиска в Мексико пари за стената срещу мигрантите 01.09 | 14:49

Президента Нието обаче отряза милиардера: Мексико нищо няма да плаща!

От iNews.bg

Властите в Мексико ще трябва напълно да компенсират разходите по построяването на стената-преграда по пътя на незаконната имиграция в САЩ. Тази част от своята предизборна платформа потвърди в сряда кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп пред привърженици във Финикс, щата Аризона.

Това стана, след като кандидатът на Републиканската партия за Белия дом бе приет от президента на Мексико Енрике Пеня Нието. Там обаче милиардерът изненадал любезните си домакини с наглата претенция да иска от тях пари за стената.

Естествено, изумения Нието отсякъл категорично, че "Мексико няма да плаща за стената".

Тръмп обаче има друга версия за резултата от първата си политическа среща на високо равнище: "Стената на границата с Мексико ще бъде построена. И Мексико ще плати 100% стойността на изграждането й. Те още не подозират за това, но ще платят”.

Тръмп разказа, че по-рано при посещенето му в Мексико е разговарял за това с президента Нието. "Ние обсъдихме стената, но не обсъдихме плащането за нея, това ще стане малко по-късно. Сега това беше само предварителна среща”, твърди ексцентричният кандидат-президент.

По-късно в Аризона пред избиратели Тръмп определи срещата си с мексиканския лидер като "смислена и съдържателна”, отбелязвайки, че "изпитва уважение към своя събеседник, който обича родината си толкова силно, както и той своята". Републиканецът разчита да "продължи беседите и диалога” си с мексиканския президент.

Междувременно щабът на кандидатката на демократимеската партия Хилари Клинтън определи Тръмп като "неспособен да защити предизборните си обещания в условията на враждебна среда", визирайки посещението му в Мексико, за което милиардерът получи сериозни упреци от част от мексиканските депутати.

Водещи

Най-четени