Над 100 вторични труса люляха Италия (ВИДЕО) 28.10 | 15:54

11 от тях бяха с магнитуд между 3 и 3.5 по Рихтер

От iNews.bg

Тези дни Италия бе раздрусана от три разрушителни земетресения. Хиляди хора бяха на улицата и през миналата нощ, защото останаха без домове. Освен това бяха регистрирани над 100 вторични труса отново в централната част на страната, което внесе допълнителна паника. 11 от тях бяха с магнитуд между 3 и 3.5 по Рихтер.

Експертите предупреждават, че подобни трусове може да има още цяла седмица. В най-лошия вариант не е изключено да продължат и месеци, съобщават италианските медии. Както по-рано iNews писа, за пострадалите, чиито домове са се разрушили, властите вече отпуснаха финансова помощ. С парите те ще могат да се подслонят в хотели или други предвидени за целта места като къмпинги, например.

Междувременно дрон засне от високо разрушенията след земетресенията. Кадрите са доста стряскащи. Можете да се уверите сами във видеото.

Припомняме, че първото разместване на земните пластове бе с магнитуд от 5.5 по Рихтер и бе регистрирано след 19:00 местно време в сряда. Два часа по-късно последва втори трус – този път от шеста степен (6.1). Имало е и трети силен трус с магнитуд 4.7 в полунощ.

Водещи

Най-четени