Над 1100 арестувани от началото на протестите в Хонгконг 06.09 | 11:25

Властите обявиха, че ще изтеглят спорния законопроект за екстрадиция

От iNews.bg

Броят на задържаните в Хонконг от началото на протестите достигна 1187 души, предаде БГНЕС, позовавайки се на агенция Синхуа. По-рано бе съобщено за 1117 задържани.

Последните задържания станаха в сряда – четирима мъже на възраст от 22 до 44 години. Те са обвинени в незаконно събиране, нападение, нанасяне на телесни увреждания и сговор с цел нападение

В сряда ръководителката на администрация на автономния Хонконг, който е част от Китай, обяви, че властите окончателно ще изтеглят проектозакона за екстрадиция, които породи продължителните масови протести, прераснали в ожесточени стълкновения по улиците на града.

Това обаче е отстъпка само по едно от петте искания на протестиращите. Те настояват още да бъде отменено използването на термина "масови безредици спрямо протестите от 12 юни, да бъдат освободени всички арестувани по-рано демонстранти, да се проведе независимо разследване на действията на полицията по време на протестите от 12 юни, както и провеждане на всеобщи изболи за ръководител на администрацията и в Законодателното събрание на града. 

Водещи

Най-четени