Над две трети от германците не искат ТПТИ 05.05 | 20:31

Противниците на търговското споразумение между САЩ и ЕС са се увеличили с повече от 50%

От iNews.bg

Над две трети от германците са против подписването на търговското споразумение между САЩ и ЕС, известно като ТПТИ. Според проучване на местната телевизия ARD около 70% от гражданите на страната се обявяват срещу Трансатлантическото споразумение. Освен това делът на скептиците от 2014 г. насам се е увеличил с над 50%, сочи още проучването.

Според повече от двама то трима запитани ТПТИ ще донесе на Европа има пагубни ефекти. За 79% от германците основен проблем на споразумението са потребителските права, предаде БГНЕС. Само 17% виждат най-вече предимства от сделката. Проучването обхваща 500 германци от различни обществени кръгове.

В началото на тази седмица през екологичната организация "Грийнпийс” изтекоха работни варианти на ТПТИ, които увеличиха притеснението, че свободната търговска зона ще постави под въпрос стандартите в опазването на околната среда, трудовия пазар и безопасността на храните в някои европейски страни. Текстовете провокираха предположения, че големият бизнес би могъл да действа в нарушение на националните законодателства.

Водещи

Най-четени