Най-малко 20 жертви при стрелба и експлозии в Париж (Обновена) 13.11 | 23:48

Френският президент Франсоа Оланд е бил евакуиран

От Беатрис Николoва

Стрелба в центъра на Париж. Стрелец с автоматично оръжие е отркил огън в заведение. Според BFMTV има най-малко седем ранени и най-малко две жертви.

При друга атака в Париж е избухнала експлозия. Предполага се, че мишената е бар, който се намира в близост до стадион "Стад де Франс", на който се играе приятелска среща между футболните отбори на Франция и Германия. Репортер на BBC е видял на мястото на взрива десетима души, лежащи на земята. Не е ясно дали са загинали или ранени. Свидетели твърдят, че експлозиите са били две.

Френското издание Liberation докладва за най-малко 18 жертви от нападенията. 

По първоначалните данни трима души са били убити при експлозии в района на стадиона, където се провеждаше мач между отборите на Франция и Германия.

Най-малко 15 души пък са загинали в залата за спектакли "Батаклан", където има взети и заложници.

От префектурата на полицията съобщават, че в района на залата за спектакли се е чула стрелба най-малко три или четири пъти.  

1597170

От стадиона е евакуиран и френският президент Франсоа Оланд.

В петък следобед играчите на националния футболен отбор на Германия бяха евакуирани от хотела си в Париж заради сигнал за бомба. Причината е, че в местната полиция е постъпило анонимно обаждане за заложено взривно устройство.

За момента властите и медиите се въздържат от коментират дали нападенията са плод на терористичен акт.

Водещи

Най-четени