Найджъл Фараж определи българите и румънците като "престъпни банди" 21.09 | 18:09

Политикът е против отпадането на трудовите ограничения

От Лазар Тодоров

На партийна конференция лидерът на Британската партия на независимостта (UKIP) Найджъл Фараж определи българите и румънците като "престъпни банди". Това изказване е направено по повод отпадането на ограниченията на трудовия пазар във Великобритания за гражданите на България и Румъния от 1 януари 2014 г., съобщава британското издание Independent.

Крайнодесният националист смята, че Лондон страда от "румънска престъпна вълна". Той жлъчно критикува имиграционната вълна и се обявява твърдо против нея, защото смята, че престъпността се дължи на имиграцията и решаването на проблема с беззаконието може да се реши само с анти имиграционни мерки.

"Не бива да приемаме престъпните банди, а трябва да депортираме извършителите на престъпления", коментира Фараж, като изтъква, че 92% от криминалните деяния в столицата на Великобритания са предизвикани от румънци.

"Ние не искаме да отваряме вратите си за българи и румънци и няма да приветстваме върлуването на престъпленията им в Лондон", призова другите партийни лидери политикът.

Той призова младите, които ще гласуват за първи път 2014г., да възприемат вота за изборите на Европейски парламент като референдум за ЕС. Фараж изясни, че глас за UKIP ще бъде глас за изход от ЕС.

 

Водещи

Най-четени