Намериха още един жив под лавината в Русия 29.12 | 14:35

Осем души бяха спасени от бедствието, един е починал

От iNews.bg

Откриха жив под снега и последния затрупан от лавина в Хабаровския край на Русия, съобщава ТАСС, предаде БГНЕС. Той е откаран в болница като състоянието му е тежко.

Агенцията припомня, че девет души са били извадени от снега, след като лавина затрупа 11 души в село Многовершини в северната част на Хабаровския край. От тези 9 души – 8 са живи, а един е починал. "Извадихме девет. Осем са живи, един починал", заявиха от администрацията на област Николаев.

11 души бяха уловени от лавини в Хабаровския край в източната част на Русия. "Няколко лавини паднаха в село Многовершини, предполагаме, че има 11 души, погребани под снега", заявиха от администрацията на областта.

Инцидентът е станал рано сутринта в събота. Първата лавина е стигнала до компресорната станция на компанията за добив на злато, намираща се в селото. В нея е имало 1 човек. "Група от 10 души, членове на спасителната група на предприятието за добив на злато са се притекли на помощ на затрупания си колега. След това друга лавина се спуска към станцията и ги затрупва.

Водещи

Най-четени