Нападателите на Сан Бернардино са родители на 6-месечно бебе 03.12 | 15:32

Най-малко 14 души станаха жертва на масовата стрелба в калифорнийския град 

От iNews.bg

Двамата нападатели от Сан Бернардино - Саид Фарук, на 28 години, и Ташфин Малик, на 27 години са имали 6-месечно бебе, което оставили при  при майката на Фарук преди стрелбата, пише Reuters.

Двамата обяснили, че отиват при лекар, за когото имали записан час. После са извършили атаката, облечени в бойно облекло и тежко въоръжени, сочат първите данни от разследването на трагедията.

Фарук е роден в САЩ, работил е като специалист по околната среда и здравеопазването в Общината на Сан Бернардино. Той инспектирал ресторанти за евентуално нарушаване на санитарните норми. Като част от работата си е проверявал и басейни.

Негови познати го описват като нормален и спокоен човек. Негови близки не могат да си обяснят от какви мотиви е бил воден той.

Началникът на полицията в Сан Бернардино Джеръд Бъргуан обаче заяви на пресконференция, че двамата нападатели са планирали предварително атаката и са оставили на местопрестъплението няколко импровизирани взривни устройства.

Мюсюлманската общност в Калифорния остро осъди стрелбата в калифорнийския град, макар властите да не са обявявали инцидента за действия на ислямисти, предаде Yedioth Ahronoth.

"Ние осъждаме безрезервно ужасния акт, случил се днес", каза Хусам Айлуш, лидер на Съвета за американско-ислямски отношение, асоциацията за защита правата на мюсюлманите. 

 

Най-четени