Нападателят на Бекир Кадриески е установен и задържан 14.06 | 18:15

Това съобщи министърът на вътрешните работи на Република Северна Македония Оливер Спасовски

От iNews

Министърът на вътрешните работи на Република Северна Македония Оливер Спасовски съобщи днес, че нападателят на Бекир Кадриески е установен и задържан, съобщиха македонските медии, цитирани от БТА.

Предприети бяха бързи и ефикасни действия, взети са показания от свидетели, случаят е изяснен, каза министърът в отговор на журналистически въпрос.
Прокуратурата е информирана и след събирането на всички доказателствени материали ще бъдат внесени наказателни искове, добави той.

Председателят на сдружението на българите "Шемето” в Струга Бекир Кадриески е бил обиждан и физически нападнат вчера около обяд. Посолството на България в Република Северна Македония и генералното консулство в Битоля наблюдават случая, а консулът от Битоля отиде на място в Струга.

Според информация на телевизия Сител от съдебни източници в Струга става дума за нарушаване на обществения ред с кавга и викове. Нападателят сам отишъл в полицията, където казал, че не е удрял Кадриески и че двамата имали сметки за уреждане от по-рано, допълва Сител, като се позовава на източници от полицията.

Бекир Кадриески днес бе пуснат за домашно лечение. От болницата в Струга, където беше приет, казват, че са му направени подробни изследвания, които показали, че няма сериозни наранявания, бил е обаче силно обезпокоен и са му дадени успокоителни.

Водещи

Най-четени