Наркотрафиканти финансирали атентатора от Берлин 27.12 | 15:43

Тунизиецът имал няколко фалшиви паспорта, с които се измъквал на полицаите в Германия

От iNews.bg

Тунизиецът Анис Амри, който е основният заподозрян, че е шофирал камиона-убиец от коледния базар в Берлин и който миналия петък беше убит от полицаите в Милано, е бил свързан и с международна мрежа, занимаваща се с наркотрафик. Това е и една от основните версии, над която работят полицаите в Италия при издирването на съучастници на Амри, съобщава La Repubblica. Според получените до момента данни от службите, ангажирани с разследването, тунизиецът е имал финансови постъпления от няколко известни на органите на реда наркотърговци.

Установено е още, че Амри е имал няколко фалшиви паспорта, които са били купени с парите от търговците на дрога. Един от тези документи е бил използван от терориста и при една от проверките, през които е имал в Германия, предаде ТАСС. Според получените данни така той е успял да заблуди униформените за самоличността си, както и че има постоянен адрес в Италия. Предполага се, че фалшивият паспорт е бил издаден в Сицилия, където Амри е лежал 4 години в затвора.

Още в първия ден след атентата бе съобщено, че германската полиция е проверявала Амри за известен период от време именно във връзка с подозрения, че върши нещо незаконно. Накрая обаче доказателства не са били открити. Не е изключено разследването да не е дало резултат именно заради няколкото фалшиви паспорта, с които терориста се е представял. И така в крайна сметка тунизиецът, подвизавайки се под повече от една самоличности, да е успял да заблуди службите са какво точно се занимава.

Водещи

Най-четени