Не България, а Вулгария 22.07 | 11:21

Курортите у нас Содом и Гомор за британските туристи

От Христина Рафаилова

От България към Вулгария. Това гласи заглавие на вестник "Sun" за българския курорт Слънчев бряг, който се е превърнал в символ на вулгарността и алкохолния туризъм.

Материалът започва с описание на забавленията за чуждите турист, което се конкурира достойно с порнофилмите. 

"Две английски момичета се целуват пияни пред тълпа от момчета, които вият като глутница вълци. Едната облизва гърдите на другата, които са омазани с шоколад. Това е част от игра, на която туристите могат да спечелят безплатни коктейли. Друга група девойки, които са за първи път заедно на почивка, обръщат пет двойни водки в рамките на 10 минути, след което поръчват поредната доза пиячка", пише медията. 

Изданието твърди, че Слънчев бряг е за източноевропейците като испанския Бенидром – един от най-големите туристически центрове. Курортът разполага с 200 хотела и почти двойно повече барове, пояснява Sun. Той вече се е превърнал в топ дестинация за датските, германските и скандинавките младежи. Сега и хиляди британци се отправят към Слънчев бряг за парти сезона, твърдят от изданието.

Евтината пиячка обаче носи риск за живота на младежите. Те стават жертви на инциденти заради алкохола, някои от тях с фатален край. Често те биват обирани, разказват от изданието. 

По-голямата част от туристите признавали, че избират Слънчев бряг именно заради евтиния алкохол. За тях десет шота текила на промоция за 10 лева било безумно изгодно. От медията поясняват, че 10 лева се равняват на 4,40 паунда. Пинт бира пък струвал по-малко от 45 пенса. 

Медията не свърша дотук с историите за перманентно леещия си алкохол и постоянно пияните чужденци. 

Малко след 5 следобед, но тълпа от британски младежи, вече завидно пияни, участват в парти, включващо  въргаляне в пяна.

Други младежи разказват, че "се отрязват" всяка вечер по време на почивката. "Тук може да изпиеш два коктейла за 5 кинта, а бирата в магазина е 50 пенса. Аз повръщам всяка вечер – това е мястото", разяснява красотата на България 18-годишният Джош. 

Все повече британци заявяват, че искат да посетят това място веднъж и още веднъж. Без съмнение те са привлечени от цени за групи по баровете, където може да се пийне добре за 7 паунда. Така обрисува Sun картинката в курорта и разказва как в 7:45 вечерта стотици тийнейджъри вървят по цялото протежение на улицата му и крещят "Хайде да се отрежем!", преди да влязат в поредния бар. В същото време покрай тях минават ужасени родители, опитвайки се да прикрият децата си. 

Английска студентка разказва, че по време на ваканцията си в България са "изкрейзили" до краен предел. Една от приятелките ѝ се съблякла напълно гола и танцувала на дансинга, омазана със сметана. 

Освен евтиния алкохол британците оценяват и хилядите възможности за секс. "Предишната вечер беше най-добрата. Спах с норвежка, която просто ми се хвърли на врата на улицата", разказва строителен предприемач от Ню Касъл. 

Друг британец изрежда завоеванията си в различни част на света и се възхищава на възможността да преспиш с момичета от различни националности. "Бил съм с гаджета от Германия, Австрия, Финландия и Украйна, само са датчанка не съм спал", казва той. 

Един от туристите твърди, че никой от чужденците не пиел толкова, колкото англичаните. Те са наливали, защото така защитавали честта на страната си. 

Забавата в твърде големи размери за туристите обаче създавала огромни проблеми на туроператорите от Острова. Сред мъките за тях били високата престъпност у нас и големият брой англичани, озовали се в местните болници. 

От изданието споменават случаите, станали известни у нас като балконинг. Медията припомня за 19-годишния британец, който почина след скок от терасата. Оттам припомнят, че британското посолство е трябвало да се занимае с 29 смъртни случая в рамките на 5 месеца миналата година, 3 от които причинени от падане от балкон.

Sun вижда опасност за съгражданите си и в стоките, които се продават в курорта. Оттам предупреждават, че спокойно по улиците може да бъдат купени всякакви оръжия – мачете с десетметрово острие, електрошокови палки, боксове, и ножовки. 

19-годишен турист разказва, че бил обран, както върви по улицата, от момчета, заплашили го с мачете. 

Сред финалните сцени от разходката в курорта, публикувани в изданието, са за младеж, който мъртвопиян виси от терасата на хотела и повръща на долния етаж. 

Водещи

Най-четени