Не пуснаха лекар при Юлия Тимошенко 22.08 | 19:27

На днешното съдебно заседание Тимошенко каза, че продължава да усеща симптомите на неизвестно заболяване

От Кремена Бедерева

Печорският районен съд в Киев отказа да уважи днес искането на подсъдимата Юлия Тимошенко личният ѝ лекар да бъде допуснат при нея в затвора, предаде ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

Родион Киреев, съдията по делото срещу Тимошенко, която е обвинена в злоупотреба с власт, докато е била премиер, постанови също, че на подсъдимата няма да бъде дадено допълнително време за подготовка на показанията си. Съдията обясни решението с това, че на Тимошенко е било вече предоставяно време да се подготви за делото.

На днешното съдебно заседание Юлия Тимошенко каза, че продължава да усеща симптомите на неизвестно заболяване. Тя повтори, че няма доверие към медицинските служители, изпратени при нея от затворническите власти, и настоя в затвора да бъде допуснат неин доверен лекар.

Съдията заяви, че арестантката се е отказала сама от медицинска помощ и че е подписала документ за този свой отказ. Тимошенко отрече да е подписвала такъв документ. На днешното заседание съдията отстрани от процеса Микола Титаренко, адвокат на Тимошенко, с мотива, че не е реагирал на забележките на съда и е влизал в пререкания със съдията.

Подсъдимата окачестви това като издевателство и иронично предложи на съдията да отстрани не само Титаренко, но и другите адвокати, както и самата нея и направо да премине към четене на присъдата.

Водещи

Най-четени