Невероятно! Самолет се разби в Сибир, всички оцеляха 19.12 | 09:01

Катастрофата е станала при опит за аварийно кацане, трима души са в критично състояние

От iNews.bg

Невероятен късмет извадиха 39 души, пътували да борда на руски самолет. Машината, модел Ил-18, собственост на военното министерство, се разби тази нощ в Якутска област в Сибир. На борда и са пътували 32-ма пътници и 7 души екипаж. За щастие всички са оцелели. Трима от пострадалите са в критично състояние, а още 13 – в тежко, предаде "РИА Новости". Всички вече са хоспитализирани в най-близката болница в село Тикси, където е трябвало да кацне самолетът. Той е катастрофирал на 30 км от пистата.

Към мястото на инцидента са били изпратени хеликоптери, които са транспортирали ранените до лечебното заведение. Натам е излетял друг самолет на руското Министерство на отбраната, чиито служители са всички пострадали. Той е оборудван с медицинска апаратура и ще превози сериозно ранените до специализирани военни болници в Москва и Санкт Петербург.

Причината за катастрофата все още не е ясна, но по всяка вероятност е заради изключително лошите атмосферни условия. Инцидентът е станал по време на подготовката за кацане на пистата до село Тикси, Якутска област, за където е пътувал самолетът. По предварителни данни най-вероятно до инцидента се е стигнало заради силния вятър. Според източник от военното министерство самолетът се е разцепил на 3 части.

Водещи

Най-четени