Невиждана евакуация във Франкфурт на Майн 31.08 | 10:30

Близо 70 хил. ще бъдат изведени от домовете си заради бомба от Втората световна

От iNews.bg

Невиждана евакуация на хора ще има във Франкфурт на Майн. Причината е открита бомба от Втората световна война. Повече хора в Германия не са били извеждани от домовете им от времената на войната. Местните власти вече са започнали подготовката за най-мащабната евакуация в следвоенната история на страната, съобщава Die Frankfurter Allgemeine Zeitung, предаде "Фокус".

До 8:00 ч. в неделя близо 70 хил. души ще напуснат домовете си, за да бъде обезвреден неизбухналият снаряд. Евакуацията ще бъде извършена в периметър от 1,5 км в западната част на германския град. Повече подробности ще бъдат представени по-късно днес на специална пресконференция, свикана от пожарните и полицейските служби. Към момента не е публикувана карта с точните параметри на зоната за евакуация. Властите обаче увериха, че не съществува опасност от избухване на бомбата. 

В годините след Втората световна война най-голямата евакуация в Германия е от декември 2016 г. Тогава 54 хил. жители на Аугсбург бяха принудени да напуснат домовете си, за да бъде обезвредена бомба. През май тази година в Хановер по същите причини бяха евакуирани около 50 хил. души, припомнят от редакцията.

Водещи

Най-четени