Нелегални имигранти и кандидати за убежище са нападали жени в Кьолн 11.01 | 13:16

Опити за организиране на масови безредици е имало още в Хамбург, Щутгарт и Билефелд

От Беатрис Николoва

Почти всички заподозрени за насилието в навечерието на Нова година срещу жени в Кьолн са "от чужд произход", обявиха германските власти, оповестявайки първоначалните разкрития на разследването, предаде AFP.

"Свидетелските показания и докладът на местната полиция, както и разкритията на федералната полиция показват, че почти всички хора, които са извършили тези престъпления, са от чужд произход", заяви Ралф Йегер, министър на вътрешните работи на провинция Северен Рейн-Вестфалия, който днес даде информация за драматичните събития от новогодишната нощ в Кьолн.

От полицията признават, че зад престъпленията стоят най-вече нелегални имигранти и лица, подали молби за бежански статут. Междувременно стана ясно, че опити за организиране на масови безредици е имало още в Хамбург, Щутгарт и Билефелд.

Министърът на правосъдието обяви, че действията на всички тези хора вероятно са били предварително планирани и организирани.

В същата провинция е живял мъжът, който се опита да нападне полицейско управление в Париж миналия четвъртък.

"Лицето има в досие за кражби, притежание на наркотици и нападения. Правил е рисунки на флага на Ислямска държава и ги е поставял в стаята си”, каза Уве Якоб от полицията на германската провинция.

Въпросният човек получил убежище в Германия след като подавал молби още във Франция и Люксембург. Подвизавал се под 7 различни имена и се представял за гражданин на 3 различни държави, а германските власти признават, че не са наясно с реалната му самоличност.

Подадените жалби за прояви на насилие в новогодишната нощ са 516, 40% от тях са за сексуална агресия.

Заподозрени са 19 души. Арестуван е 19-годишен мароканец, заподозрян за кражба на мобилни телефони.

Припомняме ви, че в новогодишната нощ около 1000 мъже, голяма част от тях пияни, са се струпали около централната гара в Кьолн, нападали са жени и са ги малтретирали сексуално.

Повечето са имали вид на хора от северноафрикански или арабски произход.

Междувременно сириец и група пакистанци са били нападнати в Кьолн. Група от 20 души е нападнала шестима пакистанци в близост до централната гара, след което се е разделила и е атакувала втора група от петима души. При сблъсъка е пострадал един сириец.

Полицията заяви, че разследва дали нападенията са били расистки и дали са мотивирани от новогодишните сексуални посегателства.

 

 

 

Водещи

Най-четени