Нелегални имигранти изнасилиха и убиха тийнейджърка в Рим 25.10 | 19:19

Двама сенегалци са арестувани, но според полицията в зверството участвали още четирима мъже

От Ани Романова

Нелегални имигранти са изнасили и убили италианска тийнейджърка в Рим, предаде Би Би Си, пише novini.bg.

Полицията в италианската столица обяви днес, че за зверското престъпление са били арестувани двама граждани на Сенегал. Мъжете (на 24 и 26 години) са пребивавали в апенинската държава незаконно. Африканците са признали, че са отвлекли 16-годишната Дерези Мариотини, завели я в изоставена къща в район на града, известен като свърталище на наркомани. Там те са я дрогирали, изнасилили я и убили похитената тийнеджърка.

Италианският вътрешен министър Матео Салвини, който е яростен противник на политиката на Европейския съюз за приемане на имигранти, нарече арестуваните мъже червеи. "Всички виновни за това зверско деяние ще бъдат наказани с цялата сила на закона", категоричен бе той.

Кметът на Рим Вирджиния Раги заяви, че ще поиска засилване на полицейското присъствие в града и ще въведе забрана за продажба на алкохол след 21 часа.

Разследващите заявиха, че африканците са само част от извършителите на престъплението, което тресе Вечния град втори ден. Според полицията в изнасилването и убийството са замесени поне още четирима души, като сред тях има и двама италиански граждани.

Британската медия разказа, че Дезире е живяла при баба си. Преди няколко години нейните родители са се развели.

Водещи

Най-четени