Нетаняху пред Билд: Европа е следващата мишена на терористите от Хамас 29.11 | 14:15

Какво би направила Германия, ако бяха взети 1000 заложници, включително бебета? Ще каже ли тя - добре, не можем да направим нищо, защото терористите се крият в жилищни райони? Или ще предприемете действия срещу тези убийци, пита израелският премиер

От iNews.bg

В ексклузивно интервю за германския вестни Билд министър-председателят на Израел Бенямин Нетаняху предупреди, че "Европа е следващата" мишена на палестинската групировка ХАМАС, която – по думите му – е част от "терористична ос, състояща се от Иран, "Хизбула" и йеменските бунтовници".

Изданието стана първата европейска медия, която се срещна с Нетаняху за интервю, отбелязват от редакцията. Ето и основните точки от интервюто:

Относно продължаването на военните действия след освобождаването на заложниците:

"Имаме споразумение, което предвижда освобождаването на жени, деца и чужденци, и го спазваме. И когато това се случи, ние ще продължим да се борим, защото ХАМАС казва, че ще повтори кланетата, които извърши срещу нас, най-лошите кланета срещу еврейския народ след Холокоста. Казват, че ще го правят отново и отново. Следователно нямаме друг избор, освен да унищожим ХАМАС. Ако искате мир, унищожете ХАМАС. Ако искате сигурност, унищожете ХАМАС. Ако искате различно бъдеще за израелтяни, араби, палестинци и всички останали, унищожете ХАМАС".

За операцията в Ивицата Газа в отговор на атаката на ХАМАС:

"Какво бихте направили, ако 10 000 души бяха убити за един ден в Германия? Какво би направила Германия, ако бяха взети 1000 заложници, включително бебета? Ще каже ли тя - добре, не можем да направим нищо, защото терористите се крият в жилищни райони? Или ще предприемете действия срещу тези убийци и ще направите всичко възможно, за да ги преследвате и да сведете до минимум цивилните жертви? Виждам как други се биеха - не само през Втората световна война, но и срещу "Ислямска държава", в Ирак и Афганистан. Мисля, че морализирането към Израел е погрешно".

За терористичната заплаха за Европа:

"Вие сте следващите, не разбирате ли? Германия, Европа. ХАМАС е част от терористичната ос, състояща се от Иран, "Хизбула" и хутите и други. Целта им е да поведат първо Близкия Изток, а след това и целия свят, към ерата на варварството, към мрачните времена на Средновековието. Това е, което те искат. И ако хората все още не са разбрали това, трябва да разберат. Няма да си тръгнат, докато не ги победим".

За протестиращите срещу Израел на Запад:

"Те застанаха на страната на убийците. Варвари, които изнасилваха и убиваха жени, убиваха деца пред родителите им и родители пред децата им, изгаряха живи хора. Кой отвлича оцелели от Холокоста и десетмесечни бебета? На чия страна сте? Какво подкрепяте?"

Източник: Агенция "Фокус"

Водещи

Най-четени