Нов атентат в Турция! (ПОДРОБНОСТИ 2; ВИДЕО) 05.01 | 15:55

Взривиха кола-бомба пред сградата на съда в Измир, 10 са ранени, двама терористи са мъртви

От iNews.bg

Отново атентат в Турция. Този път в Измир. Преди минути пред сградата на съда в града е била взривена бомба. Нападението е дело на атентатори и по всяка вероятност е тероризтичен акт. Според първоначални данни на местни медии вследствие на взрива са били ранени поне трима души. Малко по-късно обаче стана ясно, че те са 10. Засега няма информация за жертви.

На мястото на инцидента вече са пристигнали множество линейки и полицейски коли. Районът е отцепен.

В първите минути се съобщаваше за атентатор-самоубиец. Малко по-късно обаче излезе и друга версия – нападателят не се е самовзривил, а е бил убит след престрелка с полицията, настъпила след взривяването на бомбата, предаде "РИА Новости". Според информация на Reuters терористите са били трима. Двама са убити от полицаите, а третият е успял да избяга и в момента се издирва.

Пред сградата в момента горят 2 автомобила, паркирани наблизо. Изпратени са пожарни екипи. Не става 100% ясно дали са се запалили вследствие на взрива или в някоя от тях е било заложено взривното устройство. Според източници на Reuters обаче именно в единия от автомобилите е бил заложен взривът. Малко след това тя се потвърди. Оказа се, че взривената кола преди това е била паркирана в близост до входа на съда.

Продължава да няма данни за загинали хора, с изключение на терористите. В интернет вече се появиха и първите кадри от самата експлозия. На тях се вижда как случайно преминаващ в близост до колата-бомба автомобил успява да се спаси на косъм и да се отдалечи, селд като задната му част е сериозно пострадала от взривната вълна.